Bitcoin

Versmalling van de economie leidt tot opname van de Bitcoin-handel in Argentinië

Nu de financiële crisis in Argentinië steeds ernstiger vormen aanneemt, gaan de mensen steeds meer in de richting van digitale valuta. De handel in Bitcoin is naar verluidt de afgelopen week verdubbeld.

Argentijnen handelen meer Bitcoin

In fictieve termen: de Argentijnse bevolking verhandelt meer Bitcoin Up dan ze ooit hebben gedaan. De handel in het land explodeerde tot ongeveer 101 miljoen Argentijnse peso’s of $1,4 miljoen USD in de afgelopen week. Dit heeft het wekelijkse handelsvolumerecord in het land, dat eerder was vastgesteld op 69 miljoen Argentijnse peso’s, verbroken. De toename van het gebruik van Bitcoin komt op een moment dat Argentinië de ergste economische recessie tot nu toe doormaakt.

LocalBitcoins, een peer-to-peer Bitcoin uitwisseling schreef op Twitter dat de recente volumepiek een „absoluut record“ is voor het land. Dit is echter niet helemaal juist. In termen van fiatvolumes is dit zeker een van de hoogtepunten voor de Bitcoin-handel in Argentinië. In de week die eindigde op 27 juni verhandelden de Argentijnen Bitcoin ter waarde van 59 miljoen pesos. In termen van US-dollar vloog het volume van $500.000 tot $808.000, volgens gegevens van Useful Tulips.

Beeld nog steeds wazig

In termen van het aantal verhandelde Bitcoin was het absolute record 228 BTC dat in april 2016 werd gevestigd. Vorige week was het handelsvolume 92 BTC, wat minder is dan de helft van het vorige record. Maar zelfs met dit kleine stukje informatie in de hand is het duidelijk dat het handelsvolume in het land de afgelopen week zeker is verdubbeld.

Het lijkt erop dat de slechte toestand van de economie de handelaars ertoe aanzet om te investeren in safe-haven activa zoals Bitcoin, omdat ze ernaar streven om hun fondsen te behouden. Het beleid van Mauricio Macri, de voormalige president van Argentinië, zorgde ervoor dat ze het meest „ellendige land“ op aarde kregen. Nu worden ze vergeleken met Venezuela. De onlangs gekozen president Alberto Fernandez en zijn beleid zijn er nog niet in geslaagd om een economische verschuiving teweeg te brengen.